Sunday, December 12, 2010

Korang tensen tak bila keadaan macam ni??


Sebenarnye tak ada ape sangat pun, just nak kongsi siket la pekara apa yang aku tak suka sangat . Mana la taw korang pun sama tak suka jugak dan aku pn mintak dijauhkan dari berperangai macam ni.

Macam mana tu??

Simple je.

Aku tak berapa gemar sangat la tengok orang yg kerap type msej ketika tengah lepak2. Tak kira lah lepak ngan member2, family, or adik beradik sendiri.

Ok itu dia punya point.

Sebenarnya bukan lah ape pun. Kalau nak text msej skali sekala silakan tak ada masalah john. Tapi kalau dah tengah ramai2 lepak tu asyik duk type msej ajer ape gunanya ko ade lepak kat situ sekali?? Betul tak??

Alamak idea dah hilang..... heee...

Kalau benda ni jadi depan aku, memang kene sindir habis-habisan la subjek tersebut. Tapi tak ade la sampai dia putus harapan nak hidup lepas kena sindir tu. Hahahaha. Tadi adik aku baru je kena dengan aku masa tengah makan pulak tu. Sampai tesedak die gelak aku sindir.
Siapa yang dah biasa kena sindir dengan aku tu dah paham la. Bagi siapa yang tak biasa, memang bley wat tak betegur sapa jugak la. hahaha!

Sebenarnya bukan ape... Aku tegur ni atas sebab kita nak jaga hubungan dengan semua orang. So kena la hormat orang lain. Orang tengah sebok-sebok besembang , yg kita pulak duk sebok nak maen msej. Kalau nk maen msej yang paling best ketika tengah baring2 golek2 . Baru la ade feel. :D

Apa salahnya korang msej kat buah hati tu cakap hold kejap tengah lepak2 la. Yes ade jugak yang tak reti bahasa walaupun dah cakap mcm tu kat buah hati. Senang cite ko off je handset. Tak kan la sebab nak mintak hold kejap pun sampai ley putus hubungan. Addddeehh! letih giler orang yang macam ni. Biasenye tejadi kat pasangan2 yang baru berkaple. Macam aku dulu. heee....

Tak boleh macam tu . Utamakan orang yang ada di hadapan anda lebih dari orang dalam telefon. I mean dari segi perhatian ye...

Ingat ni..."kalau nak main msej , sila balik rumah baring2" boleh msej sampai mati. Hahahah! Sorry pedas siket.

Daaa~~

Assalamualaikum.

8 comments:

Anonymous said...

hebat aku agree gak,dlu aku mcm tu perghh skang aku jrg top up bahaha,kdg2 enn hilang hp,aku seda gak mcm ni lpas byk kali berlaku,aku pikir mcm x baik,perghh straight to the point kau nyee, mak aku suke marah kalau mcm ni bahaha (: .i likey

kaminakueh said...

nice.. biasenye kalo jadik depan aku cmni.. memg da kene bahan la org tu.. hahaha

retop hataf said...

aku penah kene macam tu doh. seyes tak tipu! nak pegi makan ngan kawan2 pon ada limit. kadang-kadang tak boleh langsung. nsb bek skang aku dah single. haha aku hapy gila single. :p

[CiK cAmEn] said...

betol betol dan betol. lagi saket hati bila tengah buat grup discussion pastu still nak main msg2 jugak.lagi2 masa dia explain. berapi betoll. huhu

kaminakueh said...

hahaha. yg ni aku igt aku sorang je yg tensen.... rupenye korang pun same ek?? retop... ak ase ko pena kne bahan ngn aku pasal ni.. hahaha!

syed cinta semua said...

btol3....xsopan....bagai kacang lupe nk buang kulit...betol ke ni...

kaminakueh said...

lupa nk salin kulit la.. hehehehe..

retop hataf said...

sapa la yang buat aku macam tu. haih!