Wednesday, December 29, 2010

Tensen ke Pelik?? (True Story)

Kali ni aku nak story pasal diri aku siket boley tak? Kalau tak boleh pun, aku akan tulis jugak sebab aku dah telanjur menulis ni ha. Hik! Hik! Hik!

Ok!

Sebelum tu ade promo siket hehehe... kalau rajin please klik gambar kat bawah ni g la tengok-tengok dulu :D


Sememangnya satu perkara yang berlaku kat aku dari kecik sampai lah besar panjang ni memang membuatkan aku TENSEN + PELIK. Ini berkisar dengan adik beradik aku. Hahahha!

Ape yang aku tensen sangat ni?

Begini sebenarnye, perkara ni mula-mula berlaku keatas diri aku masa aku sekolah rendah. Masa tu aku sekolah rendah sekali dengan adik aku, pergi sekolah sama-sama balik pun sama-sama. Adik aku yang nombor 2 ni lah lelaki. Secara tiba-tiba adik aku ni macam tak betul pulak perangai dia dengan aku. Mana taknya asal nampak muka aku jer die akan panggil "AABaaaaanngg!" pastu peluk aku sambil ckp "saaaaayang abang!". Tiap-tiap hari macam ni korang tahu tak. Dekat sekolah mase rehat kalau die nampak aku mesti dia buat macam tu. Beterabur la aku lari. Korang tak tensen ke kalo kene macam ni??

Untuk pengetahuan sedare sume, perkara ni berlanjutan selama beberapa tahun jugak lah. Geeellliiii siott! EEEeeee!! weekkkkk!! bayangkan perasaan aku time tu camner john.. Fuhh!!

Dah beberapa tahun perkara tu berlalu aku dapat menghirup udara lega selama bertahun-tahun jugak lah tanpa gangguan JIN macam tu. Hahahaha! Sekarang perkara yang sama telah jai kepada aku. Bukan sorang tapi dua orang sekali gus...! adddeeeehhh!!

Suspect pertama ialah adik aku yang paling kecik yang umor die sekarang dah masuk 10 tahun. Macam biase setiap kali jumpa, nampak or berdekatan dengan aku. Dia akan peluk tangan aku sambil berkata "aaaabaaaangg... cit sayang abaaaangg"(meremang bulu roma aku kegelian) ADOI!! sampai bile aku nak kena macam ni? addddeehh! annoying giler kowt.. Fuhh!!

Ape yang ade dekat aku pun tak taw lah sampai dekrang ni berkelakuan seperti ni. Ish! AAAaaaaaaaarrrrggghhh!!

Sorang lagi suspect yang ak nak story hahaha. Tapi suspect ni kali ni aku x kesah sangat la hehehehe.. Makcik kau(awek aku) orang la suspectnye. Asal nampak aku kat YM , kat henpon, kat depan mate, kat facebook(chat) mesti panggil aku "b.........bby syg b... " selama 24/7 yer..tak lepas langsung. Tapi yang kes makcik ni aku xkesah la sebab sejuk jugak ati biler dengar. Ni adek beradik sendiri buat macam tu?? addddeehh!!

So ape pandangna korang?? korang pernah kena naseb yang sebegini??

daa~~

Assalamualaikum..

3 comments:

afee ali said...

hahaha. sweet ape? :p

kaminakueh said...

sweet...?? adddeehhh.. geli kowt.. hahaha.. xbese cmtu...

~isihatyduniawi~ said...

hanya mampu..:hahahhahahaha