Monday, December 13, 2010

Becinta tapi tak kenal pasangan masing-masing.


Well I'm going to make this post as short,simple and meaningful as possible. Because I have many work to do. So sorry guys. heee.. kecek omputih pulok kawe... hahahaha!

Post ni sebenarnya ade request dari my reader kat Facebook. Mula-mula pening jugak la nak tulis hape kebenda sebenarnya pasal tajuk ni. Tapi demi tak nak hampakan kipas susah mati so aku tulis jugak la.

Kawan.... Sebenarnya aku tak berapa minat nak tulis entri yang galakkan kome semua berkaple usia-usia macam ni. Tapi atas dasar melihat keadaan sosial sekarang ni, memang nampaknya kita tak boleh lari dari kancah maksiat yang satu ni. This is fact, and you have to eat it!

Tahniah bagi mereka yang tak berkaple! Nanti aku buat award banner.. mau??

Simple je hal ni. Kita ikut cakap orang-orang tua dulu2 "tak kenal maka tak cinta" betul tak?? Tak kan la desperate sangat nak becinta pun. Masa ini lah bergunanya prinsip hidup korang. Apa yang korang pegang kat prinsip hidup korang tu. Itu lah yang akan menentukan ape outcome yang akan jadi. Sama ada bahagia or tak bahagia.

So apa prinsip korang dalam hal ni??

Sebenarnya kwn pn x lari dari masalah berkaple ni. Kwn berkaple knl pn kat YM. Masa tu mana ade FB just friendster je mase tu. Tapi sekarang ni dah nk masuk 4 taun dah. Ok what?

Amek la mase dua tiga bulan dulu kenal2, baru le ON lepas tu. Ini tak sabor-sabor. Keluar jenjalan dua 3 kali dlu. Yang penting sekali kene taw background and sejarah sket. Pastu nilai la.

Dah berkapel plak tapi kenapa cepat jer putus. Addeehh.. yang ni aku tak dapat nak tolong sangat. Yang penting bila dah berpasangan ni tolak ansur and faham memahami. And kene sentiase berkomunikasi. Kalau marah please cakap marah, jangan harap si dia akan paham sendiri. Sebab nanti lame baru dia akan taw sendiri ape yang you all pnye expression at that time.

Senang kan??

Sekali lagi aku just nak ingatkan diri aku dan korang , lebih2 lagi kpd yang new comer dlm cintan-cinton ni. Kalau baru kaple, try becinta dulu dalam setaun then terus kahwin. Jangan banyak bunyi. Aku dulu tak taw perkara ni tapi sekarang dah taw tapi masalah orang tua tak bagi pulak. Susah tol.

Hmmm..... eh terpanjang plak.. sebenarnye banyak lagi den nak tulis ni... Tapi dah janji kat awal2 blog nak tulis iket je.. so den gantung kat sini dulu yer?? hee...

daaa~~

Assalamualaikum...

4 comments:

era_zierah said...

setuju sgt2...
kdg2 2 separuh org 2 , br je knl , dr fb ke ym ke, juz say hi , da terus nak cple..
mcm2 cara da zaman skng ni kan...
ade yg smpai niat utk main2 kan perasaan org len..
2 da kire parah...
;)

the BAD BOY said...

post yg menarik der! setuju ngn pndangan tu.

kaminakueh said...

hahah... aku igt xde org stuju dgn kwn.... rupenye ade.. heee... itula zaman skg ni... kwn sendiri pn x telepas dari bekaple ni ha... sedih sbnyrnye... nt kwn post lg ye... thankz... :D

retop hataf said...

yeah. aku still maintain. AHAHA