Saturday, December 11, 2010

Ade sesape yang baik hati??

Aku sebenarnya da lame menyimpan hasrat nak kan barang ni, tapi..... :( tak berkemampuan lagi. heeee...

Barang ape yang aku nak tu?? ni ha gambarnye... best x?? :D

Ha camera DSLR ni la yg aku nak sesangat sebab die boley amek HD video. Aku nk shoot video aku maen gitar dengan bagi ucapan siket.

Ade tak korang yg kat luar sana yg ada kamera ni sudi nak sedekah kn kat haku?? heee...
Tak ade lah aku memaen jer.

Bukan ape, aku tgk sekarang ni memang trend kan orang pakai DSLR ni. Pegi memane aje mesti nampak orang bawak beg canon or Nikon. Tak kan la beg tu diorang simpan susu anak plak kan? heee..

Tapi ape yang aku peliknya, mana dorang ni sume dapat duit beli camera mahal giler ni?? Aku nk kumpul nk beli handset pun bejanggut bejambang smua, ni kan nk beli DSLR yg canggih mcm ni... perrrrgghhh..

Pelik kowt, tak kan la semua DSLR ni parents diorang yang beli kan?? Aku betul2 pelik(sebab aku jeles ;( xdpt )

Adela story siket pasal DSLR ni. Aku sebenarnya tak nak mengata ape2, cuma kalo korang tgk org yang ada DSLR ni sebenarnya tak semua yang beli cash dengan duit. Aku ada jumpa satu orang ni, aku tanya dia berapa dia beli camera Nikon DSLR tu. Dia cakap la "mahai ni bang, beribu jugak la harga dia bang". Pastu ak tanya la mana dapat duit beli mahal2 cmni?? . "owh, ni saya beli pakai kad credit je. yela sekarang kan semua dah senang". Tah credit card sape la yg die amek tu.. heee...

Uish... pakai kad credit demi mendapatkan 1 DSLR. Kalau lah hidup aku semudah itu. Bak kata bloggers kita Peerrrrrrrgghhhh!! .

Realiti kehidupan aku-"Ayah nak camera DSLR tu bley??". "......... ... ........ ...... .. .... " ayah diam membisu. hahahaha! "Mama nak camera tu bley??" . "uish... mahal tu.. ko nk bayor pakai hape??" kata mama. hahahaha!! So aku pun dah biase da keadaan macam ni. Sebab banyak lagi yang perlu aku bersyukur dengan ape yg aku ade sekarang. heee... :D

Bagus la sekarang ada trend yang macam ni. Bagus untuk hidupkan dunia blogging ni, boleh
upkan gambor banyak-banyak kat dalam blog lagi2 kalau wat entri pasal vacation. Memang syok la dilihat dan dibaca. Betul x??

Tapi kalo dpt kat aku DSLR ni, perghh macam2 yang aku buat. Nak buat duit pun boley heh3!! So sape2 yg sudi bg aku sewakan DSLR dia untuk aku wat job sila PM aku yer.. :D hik3!

Assalamualaikum...

8 comments:

Anisa Hang Tuah said...

wow
eos550..
idaman saye jugak tu

kaminakueh said...

yes... tawu xpe... kalo dpt kn best... :(

En.Perghh said...

Pergh sungguh la kamera yang anda berminat ni.. nak bli... tp tali je yang dapat... xdapek pakcik nak boghi kek ko doh.. Kalau pakcik da pergh t buleh la...

noname said...

Hah, saya bayar camera pakai credit card

Tapi, pandai beli pandai bayar la. Make sure ada simpanan yang cukup baru boleh beli. nak beli guna chek pun tak pe as long tak overdraft. Means, jumlah duit dalam tangan lebih dari jumlah duit yang nek berbelanja.

Penguna credit card, setahun habis beratus ratus buat bayar dividen. ceeeiiiittt..hahhaha

cikfaraa said...

HAHA . same laa . teringin jugak DSLR tuu . i got entrie about this also . :)

kaminakueh said...

hahaha... pakcik pergghh.. aku dpt tali pn ak da besyukur da... nk3... :D

kaminakueh said...

noname : betul2.. tp saya bawah umor.. mne la ade credit card... kalau tak jgn ckp DSLR... silap2 rumah aku pun ade solar panel... hahaha!!

kaminakueh said...

cikfara...: nice entri... ish nk DSLR... :(