Friday, January 7, 2011

Aku minat masak sebab aku suke makan :D


Ni aku baru jumpe satu blog pasal resepi masak atau cara memasak. Bagi aku bagus la die buat macam ni sebab dapat tolong orang yang macam aku ni ha. Nak masak tapi tak taw ape nak masak and tak taw nak masak cmner. So blog ni banyak membantu. klik sini sini lagi dan kalu rajin klik sini lagi.

Amacam sedap dan teliur kan tengok makanan tu?? :p

Sekarang ni kebanyakan yang aku jumpe dan lihat, kaum lelaki mendominasi arena masak-memasak ni dari kaum hawa. Betul tak? sebab ape ea?

Pada pikiran aku la kan, hal ini disebabkan oleh lelaki ni suka meng-explore something new dan lelaki ni lebih kreatif dari perempuan. Aku rase mungkin sebab inilah yang mendorong lelaki untuk memasak. :D

So sesape yang ade tips-tips menarik untuk memasak sila lah tinggalkan komen kat post ni. Yela mane la taw aku boleh try masak ker. :D

5 comments:

En.Perghh said...

aku ske masak.. n aku ske makan... aku masak utk aku... xnak bagi sesape sbb aku takut korang xbleh makan.. ahahahah

kaminakueh said...

tawu xper.. tp stakat ni ak masak family ak sume suke la... baek pnye... :D

retop hataf said...

aku nak masak macam dalam license to grill. hahah

kaminakueh said...

pergh yg tu byk pakai wine... ko bedal sparkling je la.. haha!

nick.adika said...

wah.. ada org suka blog ak yg xseberape 2...thnks~